Er zijn 3 fundamentele factoren die u moet overwegen voordat u uw website ontwerpt.

Stap 1 Vergeet het uiterlijk (alleen voor nu)

Het internet bevat veel spannende effecten, dus als je begint na te denken over je website is het gemakkelijk voor je geest om af te dwalen in een wereld van visuele animaties en flitsende widgets. Voordat je echter verleid wordt door grafische trucjes moet je eerst een stapje terug doen! In dit eerste stadium is het van cruciaal belang dat u zich blijft concentreren op wat u nodig hebt om uw website te helpen uw bedrijf te realiseren, en niets meer.

Stap 2 Bepaal uw doelen

Het doel van uw website is om te voldoen aan uw specifieke bedrijfsdoelstellingen, dus verwijs naar de essentie van uw businessplan. Of u nu rechtstreeks inkomsten genereert door middel van online verkoop, of door het gebruik van uw site om naamsbekendheid op te bouwen… uw website moet zo ontworpen zijn dat al deze doelstellingen tegelijkertijd worden bereikt. Identificeer duidelijk wat uw doelstellingen zijn en communiceer deze behoeften door naar uw ontwerper.

Stap 3 Ken uw klanten

U weet inmiddels wie uw belangrijkste klanten zijn en u heeft ook andere potentiĆ«le markten geĆÆdentificeerd. Het kennen van uw doelmarkt is de kern van het succes voor uw website. Uw publiek moet de look and feel van de website bepalen, niet alleen uw persoonlijke voorkeuren. Tot slot kan het gebruik van deze drie zeer eenvoudige stappen het eindresultaat drastisch veranderen. In principe moet uw website effectief uw bedrijf drijven. Daarnaast is het belangrijk om uw website regelmatig te evalueren in het licht van uw doelstellingen, omdat deze voortdurend zullen veranderen naarmate uw bedrijf groeit.